Egy csepp menta

Egy csepp menta

Promisz

2014. december 29. - momenta

Lassan itt van az új év, január elseje, a fogadalmak ideje. Nem tudom hány millió/milliárd ember fogadja meg a világon, hogy mától:

- fogyókúrázom

- leteszem a cigit

- többet mozgok

- spórolok

- kevesebbet stresszelek

- többet olvasok

és még sorolhatnám a listát.

A fogyókúrát biztosan nem szabad elkezdeni ilyenkor, hiszen akkor ki eszi meg a szilveszteri maradékot? Mert ugye alapszabály, hogy kaját nem dobunk ki és ha év elején fogadjuk meg, hogy fogyózunk, akkor valószínűleg szilveszterre sem humuszt és teljes kiörlésű lisztből készült kekszet készítettünk, hanem esetleg egy kis töltött káposztát, malachusit, jófajta mézes zserbót desszertnek.

Volt ígérgetős időszakom nekem is, de hamvába hótt fogadalmak voltak. Nem gondolom, hogy a január elseje, vagy a jövő hónap, vagy a következő hétfő a megoldás kulcsa. Egy elhatározás kell, egy kemény elhatározás, egy döntés.

A párom például aznap szívta el az utolsó szál cigit, mielőtt Bazsit kihoztuk a kórházból. Azóta nem dohányzik, mert nem akart a kisfiához cigis/büdös kézzel nyúlni...Egy ilyen döntés meghozatalához nem mindig kell ekkora változás, de neki ez segített.

Én most egyet ígérek meg - nem újévi fogadalom- , hogy többet fogok angolul beszélni jövőre! Szerencsére van kivel és kapok hozzá támogatást is!

Gyakorlásképpen kaptam karácsonyra a Drága New-See! című könyvet, mindjárt el is kezdem olvasni!

Természetesen, ha ez a blog majd világhírnévre tenne szert nem árt ha angolul is közlök egy-egy bejegyzést ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://momenta.blog.hu/api/trackback/id/tr987021215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása